Wie ben ik?

Ik ben Ankie van Hezewijk, geboren in 1966 in ‘s Hertogenbosch.

Sinds 1988 schilder en teken ik. Soms zelfstandig, dan weer in een cursus, dan weer een paar jaar helemaal niet, dan weer in cursusverband, dan weer twee cursussen tegelijk… schilderen laat me nooit los.

(tekst gaat verder onder foto)

Sinds 2017 ben ik lid van schilderscollectief Toenk. Hier vind ik veel inspiratie en stimulans. Docent Arno Mertens en de mede Toenkers weten het beste uit mij naar boven te halen. Niet te denken in goed of fout, er is geen buurman die over je schouder meekijkt, het hoeft niet te passen boven de bank, er rust geen hypotheek op… In kunst is alles geoorloofd. “Experimenteer, speel, laat je gaan”, is de gezamenlijke visie binnen Toenk. 

Als ik schilder ben ik los van de dagelijks beslommeringen. Ik ga volledig op in wat ik aan het maken ben. Ik probeer mij niet bezig te houden met het eindresultaat, ik probeer me te focussen op het proces van het schilderen zelf. En als er uiteindelijk iets uit komt wat de moeite waard is, dan is dat meegenomen, maar het is zeker geen doel op zich.

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik vaak uit de natuur. Ik ben gefascineerd door bomen. Altijd kijk ik naar bomen. De stoere stam, de takken die naar boven kronkelen, de bladeren, al dan niet in kleur.  Geen boom is hetzefde, ik kan ernaar blijven kijken.  

Ook de kleuren van de seizoenen vind ik prachtig. De aardetinten in de herfst, de heldere frisse kleuren in de lente, de door het zonlicht gebleekte kleuren in de zomerhitte … Ik verbaas me vaak over het kleurenpalet in de natuur.

Waarom deze site?

Omdat ik in de loop der jaren aardig wat schilderijen heb gemaakt die ík de moeite waard vind, heb ik deze site gemaakt. Omdat ik overal en nergens schilderijen heb staan en hangen. Ik zocht naar een soort archivering van mijn werk. En omdat ik er trots op ben en het graag wil delen.

Graag hoor ik je reactie!

ankievanhezewijk@gmail.com

T: 06-12454455